Kezelések és szolgáltatások

Fogfehérítés

Egészséges, esztétikus mosoly manapság a jó megjelenés részét képezik. Az utóbbi években nagy divat lett mosolyunkat hófehér formába hozni. A leghatékonyabb és legbiztonságosabb módja a hófehér mosoly elérésének a professzionális, rendelői fogfehérítés.
A rendelői fogfehérítés során a fogak színét kémiai úton változtatjuk meg speciális fehérítő gél használatával, amely oxidálja, kifehéríti az elszíneződéseket. Az egyszeri rendelői fehérítés után általában 1-2 árnyalatnyi világosodásra lehet számítani, azonban ez a fogak állapotától és korábbi színétől is függ. Konzultáció alkalmával ezt pontosítjuk.

Kosbor-fogaszat-nyiregyhaza-fogfeherites.jpg

Homokfúvás

professzionális szájhigiénés kezelés kiegészítő lépése lehet a homokfúvás, ugyanis az ultrahangos fogkőeltávolítással sok esetben a fogelszíneződések nem tűnnek el. A homokfúvás ezt a problémát orvosolja, segítségével simák és sok esetben fehérebbek lehetnek fogai. A kezelés folyamán nagy nyomású vízsugárral apró szemcséjű homokport fújnak a fogakra, mely a nehezen elérhető helyekre is bejut. A végeredmény sima, csillogó fogak és egy elégedett mosolyú páciens.

Fogkő eltávolítás

Fogainkat vagy azért veszítjük el, mert maga a fog betegszik meg annyira, hogy nem gyógyítható, vagy mert a tartószerkezete károsodik annyira, hogy nem képes a fogat helyben tartani. Mindkét folyamat megelőzhető és az okokat is egy helyen kell keresnünk, a fogakra rárakódó lepedékben és a benne háborítatlanul szaporodó baktériumokban.
A professzionális tisztítás célja a fogkővé keményedő az ínyszél közelében  felrakódó, másrészt az ínyszél alatt alattomosan megbújó fogkő eltávolítása.
A fogorvos  ultrahanggal eltávolítja a fogkő nagy részét, majd  fluoridot tartalmazó pasztával végigpolírozza a fogakat.
Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy pácienseink meg is tanulják a helyes fogápolást.
Úgynevezett plakk festékkel láthatóvá tesszük a lepedéket. Megtanuljuk, milyen mozdulatokkal lehet eredményesen eltávolítani a lepedéket és hogy kell a fogselymet és speciális fogköz tisztító fogkefét használni.
Évente kétszer tanácsos megjelenni ilyen kezelésen. Ez az íny egészségét szolgálja és egyben fogászati kontroll is, mert csak így tudjuk a rendelőnkben nyújtott garanciát biztosítani.

Fogékszer

Napjainkban divattá kezd válni az egészséges fehér fogak díszítése, mely az arc karakteréhez megfelelően a mosolyunkat még vonzóbbá teszi. A fogékszert a fogfelszín sérülése nélkül, ragasztásos technológiával rögzítjük.  A beavatkozás fájdalommentes és minimális időt vesz igénybe. A fogékszer a későbbiek folyamán bármikor, a fog sérülése nélkül eltávolítható, vagy aktuális igény szerint cserélhető.

Barázdazárás

A gyermekkori fogszuvasodás megelőzésének egyik módja egy komplex prevenciós program része, amely során az őrlőfogak rágófelszínére, a barázdák zárására egy vékony műanyagréteget képezünk. Ez a réteg megakadályozza az ételmaradékok és a baktériumok bejutását a barázda mélyére, így nyújt védelmet a fogszuvasodás ellen. Nyíregyházi Kosbor Fogászaton mindezt nyugott környezetben és teljesen fájdalommentesen elvégezzük.

Esztétikus fogtömések

Az esztétikus tömést a Kosbor Fogászaton több rétegben, külön-külön helyezzük be a lyukba és kialakítjuk a fog anatómikus formáját. A tömőanyag speciális fényre köt meg, így a kezelés után nem kell órákat várnia arra, hogy az megszilárduljon.A fogtömés polírozása és magasságának beállítása a következő lépés, amelyet speciális kék indigós papír segítségével ellenőrizzük. A megfelelő magasságnak köszönhetően, olyan érzés lesz vele rágni a kezelés után, mint előtte. A felszíne sima, és színben is megegyezik a saját fogaival.

Gyökérkezelés

A gyökérkezelés – más néven: endodonciai kezelés – a fog belső részének kezelését jelenti. Ez a fogorvosok által leggyakrabban végzett fogmegtartó eljárás.

Amennyiben a fog belső, lágy része (a pulpa) begyullad, egyértelműen gyökérkezelésre van szükség. A károsodott fog vagy foggyökér még megmenthető továbbá elkerülhető vagy teljesen megszüntethető a fájdalom és a fogak ráharapási érzékenysége a fogászati kezelés hatására.

Porcelán héjak

A kezelés során csak a fog külső, zománc részéből kell egy vékony réteget lecsiszolni, ahová a fogtechnikus által elkészített vékony porcelánhéj (veneer) kerül fölragasztásra egy speciális  technikával.
Olyan esetekben alkalmazzuk, amikor a páciens fogain helyzetbeli, alakbeli és színbeli korrekciót kívánunk végrehajtani, de nem akarjuk a fogat korona elkészítéséhez lecsiszolni, de a fogak közötti hézagok zárására is használjuk.

kosbor-fogaszat-nyiregyhaza-porcelan-hej.jpg

Koronák

Akkor alkalmazzuk, ha a foganyagveszteség olyan mértékű, hogy az esztétikai és funkcionális rekonstrukcióra más lehetőség nemigazán van.

Anyagai:

  • fém-kerámia és allergiamentes fém-kerámia
  • fémmentes pótlások: A legesztétikusabb fogpótlás, mivel a fény áthalad a fog felszínén, így a pótolt fogak színe megegyezik a természetes fogakéval, és elkerülhető a szürke ínyszél. A fémallergia lehetősége kizárt, mivel ez az anyag szövetbarát. Kiemelten a frontfogak területén van nagy jelentőségük.

 

Kombinált-és kivehető fogpótlások

Olyan esetben készítjük, amikor a fogak száma és elhelyezkedése nem megfelelő fix pótlás készítéséhez.  Egy új innovatív fogtechnikai megoldás alkalmazunk: Bioflex antiallergén fogsor!

kosbor-fogaszat-szolgaltatas-protezis.jpg

Kérdése van?

Amennyiben kérdése van, vagy szeretne időpontot foglalni kattintson a lenti gombra és vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap kitöltésével.
(A kapcsolatfelvétel semmilyen kötelezettséggel nem jár.)

Nyitva tartás

Kedd

15:00 - 19:00

Szerda

08:00 - 12:00

Péntek

13:00 - 19:00