Kombinált-és kivehető fogpótlások

A leggyakoroibb fogmegtartó kezelés

Olyan esetben készítjük, amikor a fogak száma és elhelyezkedése nem megfelelő fix pótlás készítéséhez.
Egy új innovatív fogtechnikai megoldást a Bioflex antiallergén fogsort használjuk előszeretettel.
Előnyei:
– nem szükséges a fogak csiszolása, sok esetben elegendő egy egyszerű lenyomatvétel,
– a hagyományos kivehetős pótlásokhoz képest lényegesen nagyobb stabilitással, tapadással rendelkezik,
– lényegesen vékonyabb a hagyományos fogsor alaplemeznél,
– teljesen visszaállítja mind a rágófunkciót, mind a beszédet.
– drótkapcsok helyett rugalmas, áttetsző kapcsokkal rögzül,
– rugalmas, hajlékony, könnyű megszokni.

kosbor-fogaszat-szolgaltatas-protezis.jpg

A kivehető fogpótlások lehetnek teljesek vagy részlegesek, és a rögzítés módjában is különbözhetnek egymástól. Általában a megmaradt fogak száma és elhelyezkedése határozza meg, hogy melyik megoldás lesz a legideálisabb a páciens számára.

kosbor-fogaszat-szolgaltatas-nyiregyhaza-fogsor.jpg

Részleges kivehető fogpótlás

Részleges kivehető fogpótlás készítésére akkor van lehetőség, ha a szájban vannak még fogak, de számuk nem elegendő ahhoz, hogy foghídpótlás készülhessen. A részleges kivehető fogpótlást az ép fogakhoz kapcsoljuk hozzá, rögzítő elemek segítségével. Ez nagyobb stabilitást biztosít, mint a teljes kivehető pótlások, de nagyobb helyet foglal el, mint a rögzített pótlások. Színvonalas megoldás a patenttal horgonyzott megoldás. Ilyen esetben a meglévő fogakra korona kerül, és a patent egyik fele ezeken a koronákon van rögzítve, míg a patent ellendarabja a kivehető fogpótláson található – ennek révén lehet azt rögzíteni vagy eltávolítani.

Teljes kivehető fogpótlás

Teljes foghiány esetén teljes kivehető fogpótlás akkor válik szükségessé, amikor a szájban nincsenek fogak, ám az anatómiai képletek segítenek a fogpótlás helyben maradásában. A kivehető fogpótlás megszokása nagy türelmet igényel. Fontos megemlíteni, hogy ez egy orvosi segédeszköz, ami a rágóképesség funkcionális és esztétikai feladatait hivatott helyreállítani. E megoldásnak vannak korlátai, így elfogadása a kliens részéről nagyobb eltökéltséget igényel.

Kérdése van?

Amennyiben kérdése van, vagy szeretne időpontot foglalni kattintson a lenti gombra és vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap kitöltésével. (A kapcsolatfelvétel semmilyen kötelezettséggel nem jár.)

Telefonon: +3670-774-2307

Nyitva tartás

Kedd

15:00 - 19:00

Szerda

08:00 - 12:00

Péntek

13:00 - 19:00