Porcelán héjak

Mikor alkalmazzuk?

A kezelés során csak a fog külső, zománc részéből kell egy vékony réteget lecsiszolni, ahová a fogtechnikus által elkészített vékony porcelánhéj (veneer) kerül fölragasztásra egy speciális technikával.
Olyan esetekben alkalmazzuk, amikor a páciens fogain helyzetbeli, alakbeli és színbeli korrekciót kívánunk végrehajtani, de nem akarjuk a fogat korona elkészítéséhez lecsiszolni, de a fogak közötti hézagok zárására is használjuk.

kosbor-fogaszat-nyiregyhaza-porcelan-hej.jpg
porcelan-keramia-fogaszati-hejak-02.jpg

Tudnivalók a porcelánhéjakról

A porcelánhéj kisebb formai foghibák (letört, kicsavarodott, repedt, sérült, vagy esztétikailag nem megfelelő, például túl rövid fogak), fogelszíneződések korrigálására szolgál. Az esztétikai fogászat legmodernebb és legelegánsabb megoldása.
A fog külső felszínére helyezett, vékony, üvegszerű, nagy szilárdságú porcelánrétegről van szó, amellyel a fogorvos természetes hatású, egyenletes és ragyogó mosolyt tud létrehozni. Ezt a technológiát főként a frontfogaknál szokták alkalmazni.
Az eljárás gyökérkezelés után is alkalmazható, amennyiben a fog elszíneződése belső fogfehérítéssel nem korrigálható. A technológiát a fogszabályozás alternatívájaként is emlegetik, hiszen alkalmazásával rövid idő alatt egyenes fogsor készíthető.

Melyek a porcelánhéj előnyei?

  • Nem kell a fogat lecsiszolni és ezzel rengeteg értékes foganyagot eltávolítani.
  • Mivel fémmentes, fémallergiás pácienseknél is alkalmazható.
  • Felhelyezése teljesen fájdalommentes.
  • Esztétikus megoldást jelent
  • Rövid idő alatt látványos eredmény érhető el általa.

Kérdése van?

Amennyiben kérdése van, vagy szeretne időpontot foglalni kattintson a lenti gombra és vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap kitöltésével. (A kapcsolatfelvétel semmilyen kötelezettséggel nem jár.)

Telefonon: +3670-774-2307

Nyitva tartás

Kedd

15:00 - 19:00

Szerda

08:00 - 12:00

Péntek

13:00 - 19:00