Mit jelent a homokfúvás kezelés a fogászatban?

Mit jelent a homokfúvás kezelés a fogászatban?

Mit jelent a Homokfúvás (Air-brush) kezelés a fogászatban? Mikor használható? Mi lesz az eredménye? Erről a kezelésről talán még sokan nem is hallottak, pedig érdemes megismerni! Az Air-brush kezelés a professzionális fogtisztítás kiegészítő kezelése lehet, de alkalmazható önállóan is, ugyanis az ultrahangos fogkő eltávolítással sok esetben a fogakra felrakódott elszíneződések nem távolíthatóak el teljes mértékben bizonyos területekről pl. a rágófogak barázdáiból, vagy a szorosan egymás mellett álló fogak felszíneiről.

A dohányzás, a vörösbor, a kaliforniai paprika, a paradicsom, a cola, a kávé, a tea fokozott fogyasztása pigmentlerakódásokat okoz ezeken a helyeken, melyek nem hozzáférhetők sem az ultrahangos készülék finom vége, sem a kézi depurátor számára. A homokfúvás ezt a problémát orvosolja, segítségével simák és sok esetben fehérebbek lehetnek fogai.

kosbor-fogaszat-nyiregyhaza-homokfuvas-2020.jpg

A kezelés folyamán nagy nyomású vízsugárral apró szemcséjű homokport fúj a parodontológus szakorvos, vagy a dentálhigiénikus a fogakra, mely a nehezen elérhető helyekre is bejut és a fogfelszín károsítása nélkül a legmakacsabb szennyeződést is eltávolítja. A végeredmény sima, csillogó fogak és egy elégedett mosolyú páciens. A páciensek kényeztetéséhez hozzájárul, hogy ezek a finom porok ízesített formában is válaszhatók!

Kicsit vicces a kezelés, mivel ez a nagyon finom homok nemcsak a fogakra kerül, hanem száll mindenhová, így egy kis védőfelszerelés viselése elengedhetetlen mind az orvos, mind a páciens részéről, különben olyanok lennénk a kezelés végére, mintha maszkot viselnénk. Érdemes kérni, kipróbálni akár fogfehérítés helyett is!